Слабото търсене на неговите услуги не е проблем, за който контрабандистът

...
Слабото търсене на неговите услуги не е проблем, за който контрабандистът
Коментари Харесай

Те не са готови да умрат: Контрабандист помага на млади мъже да избягат от Украйна

Слабото търсене на неговите услуги не е проблем, за който контрабандистът би трябвало да се тормози.

Този човек, който превежда млади мъже през западната граница на Украйна към Европа, споделя, че е в положение да помогне единствено на дребна част от тези, които насочат запитвания.

Мотивацията също не е проблем за " Стас " (името му е променено-бел.ред.) - контрабандистът твърди, че задачата му е да избави живота на младежите.

" Те просто не са подготвени да умрат, младежите не са подготвени да се погребат живи ", споделя той.

" Затова се обръщат към нас за помощ. Значителен брой хора се обръщат към нас - няма да загатвам имена ", добавя Стас.

Стас се появява от дърветата в селска част на Западна Украйна, облечен с качулка и маска на лицето, разкрива репортажът на Sky News.

Говореше с неповторима активност и беше ясно, че не изпитва позор.

Той провежда " преходи " за мъже, които се пробват да избегнат наборна работа в украинските въоръжени сили.

Като ги вкарва в една от петте прилежащи европейски страни, клиентите му могат да аплайват за краткотрайно престояване, знаейки, че няма да бъдат върнати назад.

В Украйна пътуването съставлява съществено нарушаване на военното състояние, въведено след началото на нашествието на Русия.

На всички мъже на възраст сред 18 и 60 години е неразрешено да напущат страната.

Контрабандистът също по този начин оказва помощ на младите мъже да не съблюдават разпоредбите за наборна военна работа, защото армията се пробва да откри нови попълнения след две години на интензивни боеве.

Лицата, които заобикалят наборната работа, минават най-вече през молдовската и румънската граница, само че също и през други прилежащи страни, в това число Унгария, Словакия и Полша.

Оттам те се придвижват по свое предпочитание.

Когато дойдат, те или подават молба за леговище, или се реалокират в друга страна. И в двата случая те не се връщат на украинските управляващи.

Наскоро президентът Зеленски подписа закон, с който понижи възрастта за постъпване в армията от 27 на 25 години.

Освен това се чака Народното събрание на Украйна да одобри изчерпателен закон за мобилизацията, който ще форсира процеса на постъпване в армията и ще отстрани разнообразни облекчения за тези, които се пробват да избегнат наборната работа.

Контрабандистът отхвърля тези старания с несъмнено съмнение: Зеленски и неговите генерали, твърди той, лишават цяло едно потомство от неговото бъдеще.

" Не желая да виждам по какъв начин младежите умират. Просто не желая да виждам това. Разбирам, че може да не съм светец, [но] хората желаят да преминат и да стартират да живеят живота си. Не мога да им откажа. ", споделя Стас. 

Той добавя, че сортира евентуалните си клиенти въз основа на решимостта им да изоставен. Твърди, че никой не е трансформирал мнението си, откакто е почнал пътуването.

" Когато им обясниш, че има някои опасности, те не желаят и да чуят за това " , споделя той.

" Те просто желаят да изградят живот за себе си... обясняваш им, ами, ще бъде студено. Но на тях не им пука. " , добавя контрабандистът. 

Заглавната фотография е илюстративна

Видеото е архивно: Осем убити при съветски обстрел в Харков

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР